Sale!
,

Fox Dekorator Industrial Rust, Rozsda effect szett (alapozó, rozsda anyag, rozsda aktivator, lakkbevonat)

93490 Ft (brutto)

Availability: 1 készleten

Kategóriák: ,

Fox Dekorator Industrial Rust, Rozsda effect szett (alapozó, rozsda anyag, rozsda aktivator, lakkbevonat) leírása

Industrial Rust effect (Rozsda effect)
A vakolat vasszemcséket tartalmaz, ennek köszönhetően természetesen rozsdásodik és természetes, rozsdás fémlemez hatását kelti.
A szett tartalmazza az alapozót, az aktivatort, a rozsda anyagot és a szatén lakkbevonatot.
A szett kb 8 nm felületre elegendő, de a kiszerelés kiadóssága függ az elkészítendő felülettől.
Használat módja:
Használat helye: falak és mennyezetek az épületeken belül.
Az aljzat típusai: gipsz és cement vakolatok, beton aljaztok, vakolatlan falak, polimer és gipsz vakolatok és gittek, gipszkartonok, OSB lapok és akril festékbevonatok.
Az aljzat előkészítése:
Az aljzat legyen kellően teherbíró, légszárazra pihentetett, teljesen száraz, egyenletes, FOX DEKORATOR TAPADÓ ALAPOZÓVAL (Bonding primer) alapozott. A magas pH-jú aljzatokat alaposan le kell alapozó tapadó alapozóval, mivel a lúgos reakció nem vagy ellenőrizetlen rozsdareakciót okozhat. Az aljzat előkészítésére vonatkozó részletes követelmények a Műszaki Adatlapban találhatóak.
Alkalmazás- Korróziós hatás
A vakolat felhordása. A tartály tartalmát alaposan keverjük össze. Hordja fel a vakolatot velencei simítóval. A korróziós folyamat aktiválása. A Rozsda Aktivatort porlasztóval, ecsettel, szivaccsal vagy szórópumpával kell felvinni a vakolatrétegre. Nagy felületek esetén a munkát szakaszosan kell elvégezni- az aktivátort kb. 1-2 m2 vakolat elkészítése után kell felhordani. Az aktivátor alkalmazásának egyenletesnek kell lennie mindaddig míg a bevonat teljesen meg nem szárad. Az egészet hagyni kell megszáradni. Figyelem! A végső hatás sok tényezőtől függ- részletek a műszaki adatlapon. Extra réteg. A strukturáltabb felület elérése érdekében kb 6 óra elteltével egy további második vakolatréteg hordható fel helyenként. Szivaccsal kell felvinni. Ily módon erős lemezkorróziót imitáló helyeket hozhat létre. Közvetlenül a vakolat felhordása után aktivátorral le kell permetezni, és szivaccsal finoman megnyomogatni. Figyelem! A végső hatás az aktivátor használatának mennyiségétől és gyakoriságától, valamint a helyiség adottságaitól függ. A rozsda aktivator felhordásának egyenletesnek kell lennie a teljes felületen. Ha a permetezés után csíkok képződnek, a felületet simítóval elsimítjuk, vagy szivaccsal formálhatjuk. Az egészet hagyni kell megszáradni.
Alkalmazás-Corten acél esetén
A Rozsda Aktivatort hozzá kell adni az Industrial Rust ( Rozsda ) vakolathoz, és alaposan össze kell keverni. A vakolatot velencei simítóval kell egyenletesen felhordani. A simító mozgása nyomainak a felületen való otthagyásával a végeredmény enyhe elszíneződés lehet. A felület alapos simítása azonban lehetővé teszi a Corten acél hatásának elérését.
Műszaki adatok:
Vakolat előkészítése, az aljzat és a környezeti hőmérséglet a munka és a száradás közben: +10 C és +30 C között legyen.
A rétegek száma: 1-2
Száradási idő 3. fokozatig (Hőmérséklet +23 C+- 2C, relatív páratartalmon 55+-5% felett): kb 2 óra
A 2. réteg felhordása: kb 6 óra elteltével.
Teljes száradási idő (használat kezdete): kb 24 óra
Javasolt idő k. +23C-on és 55%-os páratartalom mellett.
Felületvédelem
Kiadósság: Átlagosan 1 kg termék 1 m2-re elegendő. Minimum 24 óra elteltével vigyen fel egy DEKORATIV LAKK: szatén védőréteget hengerrel. Az erősebb korrózió hatás elérése érdekében a rozsdásodási folyamat meghosszabbítható, és csak egy hét múlva lehet rá felvinni a lakkos bevonatot.
Fontos további információk:
A terméknek jellegzetes ammóniaszerű szaga lehet. A dekorációk száradási folyamatát nem szabad felgyorsítani, mert korlátozzuk a rozsdásodást. Nagyobb területek vakolására egy gyártási tételből származó termékeket kell használni. Használat előtt tisztítsa meg a szerszámokat vízzel és tisztitószerrel. A termék szavatossági idee (lejárati idő) a csomagoláson feltüntetett gyártási dátumtól számított 12 hónap.
Képeink kizárólag a Coverart Design burkolatok tulajdonát képzik. A képek felhasználása engedélyköteles.