Viero-Travertin Bianko mész alapú dekor anyag 25kg

63786 Ft

 

 

Elfogyott

Cikkszám: V-TRAVERTIN-BIANKO Kategória:

Viero-Travertin

Termékleírás

Leírás

Oltott mész alapú, travertin hatású díszítőbevonat, természetes

színezőanyagokkal, márványhomokkal, szemcsékkel és speciális adalékokkal.

Rendeltetésszerű használat: Beltéri/Kültéri

 • Bármilyen beltéri falfelületen használható, még azokon is, melyek festékkel vagy szintetikus bevonattal kivitelezve voltak, feltéve, hogy szilárd, stabil és semmilyen forrásból származó nedvesség nem befolyásolja, ill. megfelelően előkészített felületek.
 • Alkalmas kültéri használatra, stabil, jól védett ásványi felületeken, feltéve, hogy nedvesség nem éri, és megfelelően előkészített.

Főbb jellemzők

 • Oltott mész alapú dekorációs bevonat.
 • Ideális travertin hatású felület elkészítéséhez.
 • Magas vízgőzáteresztő képesség; megmarad a felület légáteresztő képessége.
 • Formula A+

Főbb műszaki adatok

Műszaki információk Módszer Főbb adatok 20°C-on

és 60%-a R.H.

Elméleti fogyasztás két réteg ISO 7254 2,8-3,0 Kg/m²
Gőzáteresztő képesség (Dd) (filmvastagság szárazmikron) EN ISO 7783-2 0,0916 m (2,14 mm-ig)

µ = 43, V1

Vízfelvétel (w) [Kg/(m² h 0,5)] UNI EN 1062-3 w = 2,046

W1

Tapadás (>0,3 Mpa)  EN1542 0,3
Tartósság (> 0,3 Mpa) EN13687-3 0,3
Hővezetőképesség 50%

(W/mK)

EN 1745: 2002 táblázat A12 0,83
Hővezetőképesség 90%

(W/mK)

EN 1745: 2002 A12. táblázat 1.21
Tűzállóság EN 13501-1 A2

Elérhető színek: Fehér (bézs) és egyéb színek elérhetők. A Color Collection Travertine katalógusból választható színek

ELŐKÉSZÍTÉS

Hígítás és előkészítés

A termék használatra kész. Alaposan keverjük össze addig, amíg el lehet dolgozni A festék tökéletes homogenizálásához keverje össze spatulával ill. festékkeverővel.

Figyelmeztetés: mivel meszes termékről van szó, természetesen hajlamos besűrűsödni; az alapos keverés megfelelő alkalmazhatóság érdekében ajánlott.

Alkalmazási eszközök: Rozsdamentes acél spatula.

 • Ezután méhsejt szivacsos hengerrel áthengerezzük.

Elkészítés (külső és belső)

ÚJ FALFELÜLETEK

Beton, gipszkarton és cement alapú vakolatok: ügyeljen arra, hogy a felület tökéletesen stabil és száraz legyen; mindig vigyen fel legalább egy réteg MULTIQUARTZ alapozót, amely szabályozza a felszívódást és várja meg, amíg megszárad. Alternatív megoldásként, ha nagyobb tapadásra van szükség, vigyen fel egy réteg VIEROGRIP PLUS-t, és várjon 24 órát

dekoratív bevonat alkalmazása.

RÉGI FELÜLETEK MÁR FESTETT VAGY RÉSZBEN LEBONTOTT

Kosz és penész esetén minden művelet elvégzése előtt speciális penészes fertőtlenítéssel történő kezelés elvégzéséhez szükséges, ügyelve arra, hogy hagyják őket hatni. Az eltávolításhoz végezzen gondos (mechanikus vagy kézi) kaparást

minden elem, amely levál, vagy egyáltalán nem tökéletesen összefüggő és a felülethez nincs rögzítve; mérje fel, hogy a régi festékréteg eltávolítása szükséges-e.  Külső felületek porosodása és krétásodása esetén, vigyen fel egy réteg PRYMER SE tömörítő oldószer alapú fixálót vagy PRYMER ACQ 100 nagy behatolású vízbázisú akril fixálót, ill. várjon 24 órát. Ezután folytassa az alapozó felvitelével, amely lehet MULTIQUARTZ vagy VIEROGRIP PLUS az egyenletességtől és a felület típusától függően, és várjon 24 órát a dekoratív bevonat felhordása előtt.

A belső felületek porosodása és krétásodása esetén vigyen fel egy réteg PRYMER ACQ vízbázisú akril fixálót és várjon legalább 6-8 órát. Majd folytassa az alapozó felvitelével, amely lehet MULTIQUARTZ ill. VIEROGRIP PLUS a szükséges egyenletességtől és felület típusától függően és várjon 24 órát a dekoratív bevonat felhordása előtt.

FALFELÜLETEK MÉSZHABARCCSAL, VAGY CEMENT-MÉSZHABARCCSAL

Porosodás és krétásodás esetén egy réteg SILICA FONDO SD felhordása szükséges; 24 óra elteltével vigyen fel egy réteg VIEROGRIP PLUS-t, és várjon legalább további 24 órával a dekoratív bevonat felhordása előtt.

Felhordási rendszer: Egy vagy több egymást követő réteget rozsdamentes acél spatulával vigyen fel. Vigye fel az utolsó réteg TRAVERTINE-t méhsejt szivacsos hengerrel, keresztes mozdulatokkal, felülről lefelé haladva, a struktúra eléréséhez. Mielőtt teljesen megszáradna, nyomja össze a kialakított struktúrát rozsdamentes acél spatulával, felülről lefelé és lentől felfele haladva. A travertin hatás további fokozása érdekében kaparja meg a felületet a

rozsdamentes acél spatulával.

Lehetőség van a felületek azonnali védelmére és vízszigetelésére a második réteg után.

 • külső felületeken az L105 meszes védőbevonat felhordása, vagy a VIEROVEL sziloxán vízlepergető védőbevonat szükséges. Felhordása tökélestesen száraz felületre lehetséges.
 • belső felületekre SAPONIL vagy NATURWAX védőbevonat felhordása szükséges, mely megoldások mészbevonatokra alkalmas, vagy a VIEROVEL sziloxán védőbevonat, mely víztaszító, de ez az anyag kizárólag tökéletesen száraz felületre felhasználható.
 • Érintésszárítás: 1 óra
 • Mélységben száradás: 24 óra
 • Felső réteg: 12-24 óra
 • A száradása 2-3 hétig tart (a mész 60-70%-a)
 • A teljes száradási folyamat 8-12 hónapot vesz igénybe

Alkalmazás feltételei

 • A környezet relatív páratartalma: <75%
 • Környezeti hőmérséklet: min. +5°C / max. +35°C
 • A felület páratartalma: <10 R.H.
 • A felület hőmérséklete min. +5°C / max. +35°C
 • Hordja fel homogén felületekre, a kivitelezést megállás nélkül végezze, kerülje a száraz anyag visszanyerését
 • Az aljzatnak száraznak, por- és zsírmentesnek kell lennie
 • Ne hordja fel nedves felületre

Esővízállóság: A termék 8-10 napon belül befejezi száradási és szénsavasodási folyamatait optimális környezeti feltételek mellett (+5 / +30°C; R.H. max.75%). Ha a terméket esővíz éri, csúnya csöpögés, áttetsző és fehéres megjelenés jelenhet meg. Ez a jelenség átmeneti, nem befolyásolja a termék minőségi jellemzőit és hidromosással vagy várakozással könnyen kiküszöbölhető jövőbeli esős eseményeknél.

Gyakorlati tanácsok

 • Kerülje a közvetlen napfénynek, esőnek vagy szélsőséges időjárásnak kitett helyzetekben történő alkalmazást
 • Nagyon nagy felületek esetén gondoskodjon megfelelő megszakításokról lefolyócsövek vagy műszaki csatlakozások közelében
 • Tárolja a terméket az eredeti tartályában, +5°C és +30°C közötti hőmérsékleten
 • A halvány árnyalatok és a színárnyalatok (világosabb és sötétebb) esztétikailag jellemző
 • A termék természetes összetételéből adódóan a végső árnyalatot az éghajlati viszonyok és a vakolat felszívódása befolyásolhatja
 • Felhordás után a felületeket védeni kell az esőtől legalább 48 órán keresztül
 • Vigyen fel egy gyártásból és színezésből származó anyagot
 • Az építkezés folyamatában a láthatóság korlátozása érdekében, megszakítások esetén fontolja meg az átlós fal mentén történő haladást a függőleges munkasorok helyett
 • Tekintettel a termék természetes összetételére, a végső szín is árnyékolt megjelenésű lesz, chiaroscuro effektussal és halogénnel. A vakolatok eltérő felszívódású, az éghajlati viszonyoktól és alkalmazási módoktól is függenek.
 • Az új felületeket egyenletesen kell hagyni száradni

Ismert összeférhetetlenségek: A termék nem alkalmazható fa felületre.

Szintetikus festékekkel vagy vakolattal már festett felületek esetén, vigyen fel megfelelő alapozót, például PRYMER ACQ fixálót és MULTIQUARTZ alapozót.

A jelen műszaki adatlapon feltüntetettől eltérő felhasználás esetén, vegye fel a kapcsolatot Műszaki Ügyfélszolgálatunkkal.

Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel.

Biztonsági óvintézkedések

 • A termék nagyon lúgos. Védje szemét használat közben és érintkezés esetén alaposan mossa le vízzel, és forduljon orvosához
 • Használat után az edényt tartsa szorosan lezárva, hőforrásoktól fagytól és közvetlen napfénytől távol
 • A felhasználónak szóló biztonsági tudnivalókat a biztonsági adatlap tartalmazza
 • Az üres tartályokat a helyi előírásoknak megfelelően kell ártalmatlanítani

Figyelmeztetések

 • A termék természetes összetételét figyelembe véve a végső árnyalatot az éghajlati viszonyok, a porozitás és a felszívódás befolyásolja, valamint az alkalmazott vastagságok.
 • Javasoljuk, hogy a vakolat teljes megszáradása után ellenőrizze a színt
 • A halvány árnyalatok és a színárnyalatok (világosabb és sötétebb) esztétikailag jellemző
 • Mivel természetes termékről van szó, a keverék tartalmazhat mészkőtöredékeket

EGYÉB INFORMÁCIÓK

Osztályozás (UNI EN 1062-1) G0 E5 S3 V1 W1 A0 C0

VOC osztályozás (2004/42/EK irányelv) Átlátszatlan festékek beltéri falakhoz és mennyezetekhez. EU VOC határérték a TRAVERTIN-re (A/a kat.): 30 g/L (2010). TRAVERTIN legfeljebb 30 g/l VOC-t tartalmaz.

Egyéb műszaki információ

Műszaki információk Módszer Főbb adatok 20°C-on

és 60%-a R.H.

Sűrűség ISO 2811-1 kb. 1,740 g/ml
Brookfield viszkozitás ASTM D 2196 kb. 70000 cps, Paszta
Száraz film vastagsága   kb. 700 µm
Lobbanáspont UNI 8909 Nem gyúlékony
Tárolási idő UNI 10154 UNI 10154
Kötőanyag   Meszes

TERMÉK MŰSZAKI ADATOK

TRAVERTINE, finom paszta Travertin kő hatású. Oltott mész alapú – TRAVERTIN – a P.M. által választott színben. – ez egy vastag felület, amely rozsdamentes acél spatulával és

méhsejt szerkezetű szivacshengerrel kerül kivitelezésre. Az ásványi eredetű falakra két réteget kell felvinni. Az elkészítendő felületeket megfelelően előkészíteni szükséges. Irányadó fogyasztás 2,8-3,0 Kg/m².

Az itt található összes műszaki jelzés legjobb tapasztalatunk eredménye, tájékoztató jellegű, és nem minősül a kivitelezés végeredményének garanciájával. A jelen műszaki adatlapon feltüntetett adatok és módszerek attól függően bármikor módosíthatók a gyártási technológiák bármilyen változásáról. A termékek felhordása ellenőrzésünkön kívül történik, ezért kizárólag az ügyfél felelőssége alá tartozik. Az anyagok helyes használata feltételezi az általánosnak való megfelelést a TERMÉKINFORMÁCIÓK gyűjtemény ÁLTALÁNOS MEGJEGYZÉSEK oldalán meghatározott felhasználási követelmények, és különösen az ezen a lapon feltüntetettekkel, különös tekintettel a támasztékok előkészítésére és alkalmasságára.  A Cromology Italia spa műszaki szolgáltatása a felhasználók rendelkezésére áll, hogy további információkat nyújthasson az itt közöltekhez.EZ AZ ADATLAP MÓDOSÍTJA ÉS HELYETTESÍTI A KORÁBBI KIADÁST. CSAK SZAKMAI FELHASZNÁLÁSRA. A CROMOLOGY ITALIA SpA MINŐSÉGI, BIZTONSÁGI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI SZERVEZET. IRÁNYÍTÁSI RENDSZER ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 14001 A BUREAU VERITAS SpA által hitelesített

A Webshopban szereplő képek tájékoztató jelleggel készültek, melyek nem minden esetben tükrözik a valóságban szereplő szín megjelenését. Ennek oka a különbféle megvilágítások a helyiségekben, illetve a különböző monitor és telefon típusok más színt jelenítenek meg a képernyőkön. Kérem vegyék fel kapcsolatot Coverart Design ügyfélszolgálatával a pontos szín egyeztetése végett.

Tömeg 25 kg
Scroll to Top